Steeds vaker lees ik nieuws berichten over schietincidenten

 

Vanacht weer 4 doden na een schietincident in Amsterdam, zie link nu.nl

Langzaam begint Nederland steeds meer Amerikaanse vormen aan te nemen. Het eerste wat direct in mij opkomt is “hoe komen die mensen überhaupt aan wapens”, ik ken helemaal niemand in mijn omgeving die een wapen heeft of ook maar denkt aan het kopen van een wapen. Daarnaast las ik laatst dat het schieten met een luchtbuks bestraft werd met een taakstraf, als wij straffen hanteren die dermate laag zijn dat er geen afschrikwekkende functie van uit gaat dan vragen wij er ook wel een klein beetje om.

Misdaad bestraffen:

Straffen verhogen voor alle misdrijven, dus niet iemand extra beboeten die een keer 6 kilometer te hard rijdt, of bij een reguliere auto controle zijn papieren is vergeten gelijk de gevangenis in smijten. Nee voor zware vergrijpen zware straffen.

  • Overval
  • Inbraak
  • Mishandeling
  • Wapenbezit

Dit soort zaken mogen wat mij betreft bestraft worden met zeer hoge straffen. Hoe kan het zijn dat iemand die een inbraak pleegt een taakstraf van 180 uur krijgt, link deze straffen maken een sterke businesscase voor een carrière als inbreker.

Volgens de politie is de pakkans van inbraak 9.4%, als je gepakt wordt krijg je een taakstraf van 180 uur. Ik zal het even voorrekenen:

Verdiensten inbraak €500.- (gokje tweedehands tv en laptop zijn niet zo duur)

11 inbraken voordat je statistisch gezien gepakt wordt

180 uur werk.

€500 * 10 (ik neem aan dat je de buit van de inbraak waarbij je gepakt bent niet mag houden) = €5000,- totale opbrengsten. Hiervoor moet je 180 uur taakstraf doen. €5000 / 180 = €27.75 per uur.

Er zijn toch mensen in Nederland die voor minder moeten werken.

Conclusie:

Misdaad loont, door de enorm lage pakkans van vergrijpen zullen er altijd mensen zijn die hier hun dagelijkse kostwinning van maken. Mijn advies is straffen dermate te verhogen dat hier een afschrikwekkende functie van uit gaat.

  • Inbraak 4 jaar celstraf
  • Mishandeling 2 jaar celstraf
  • Overval 5 jaar celstraf
  • Wapenbezit 1 jaar celstraf
  • Gebruik van wapen bij misdrijf 15 jaar celstraf

Zonder harde straffen zal Nederland nooit veiliger worden!

Het jij zelf tips of ideeën hoe we in Nederland om moeten gaan met criminaliteit of vind je dat het wel mee valt? Laat het horen in de comments.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *