Al maanden gaat het in den Haag maar om 1 ding afschaffing dividendbelasting

Voor wie dit niet heeft meegekregen (lijkt mij sterk), de dividendbeslastig is een belasting op de winstuitkering van bedrijven. In het huidige regeerakkoord (VVD, CDA, D66 en de ChristenUnie) is opgenomen dat deze belasting wordt afgeschaft. Dit gaat grote bedrijven als Shell en Unilever de komende tijd een slordige 2 miljard (2.000.000.000) opleveren.

De oppositie probeert al maanden boven tafel te krijgen waarom deze afschaffing nodig is en waarom dit geld niet beter besteed kan worden aan andere zorgen kindjes, als zorg of onderwijs.

Bijzonder om te zien hoe machteloos een oppositie is tegen een besluit vanuit het Kabinet. Vergadering na vergadering proberen de politici van SP, PVV of Groen Links dit stuk van tafel te krijgen. Allen zonder resultaat.

Momenteel is er niemand meer in Nederland die denk dat dit een verstandig plan is behalve de premier van Nederland, en worden alle regeringspartijen in een enorm lastig pakket gebracht. Van deze partijen wordt verwacht dat ze het beleid verdedigen en dat lijkt onhoudbaar.

Is er een goede reden te bedenken waarom dit een goed plan is?

Door de afschaffing komen grote bedrijven als Shell en Unilever met hun kantoor vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland. Dit heeft een goede impuls op de banenmarkt. Als ik geloof dat dit waar zou zijn en deze bedrijven komen dan moeten dat wel heel veel banen zijn voor 2 miljart euro! €2.000.000.000. De Nederlandse werkgelegenheid zal meer profiteren als dit geld direct in de markten gestoken wordt die het nodig hebben.

Mijn advies voor dit Kabinet:

Draai de afschaffing dividendbelasting terug, accepteer dat een Unilever en Shell hun hoofdkantoren ergens anders onderbrengen en steek het verdiende geld direct in Zorg, Defensie en Onderwijs. Dit zijn bedragen die een serieuze impact kunnen hebben bij het oplossen van de problemen in die sectoren.

 

Wat vind jij van de afschaffing dividend belasting? Goed plan of niet? Laat het horen in de comments, of wellicht andere sectoren die meer moeten profiteren van het teruggekregen geld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *