dierenmishandeling-dierenbescherming

Straffen omhoog maar nog altijd niet genoeg

Vandaag kondigt minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) aan dat er strengere straffen worden uitgedeeld voor dierenmishandeling. Het is nu mogelijk om tot 10 jaar een verbod op het fokken of houden van dieren kan krijgen.

Het komt met meer dan enige regelmaat voor, dieren die langdurig worden verwaarloosd, bewust mishandeld of in de steek gelaten. Ook minister Grapperhaus is van mening dat hier stevigere straffen voor moeten komen, maar waarom is gevangenisstraf hiervoor geen optie?

Het bewust mishandelen van dieren moet bestraft worden met gevangenisstraf, net als het mishandelen van mensen. Die stelling durf ik vandaag wel in te nemen. Sterker nog, aangezien dieren niet in staat zijn zich te verdedigen is het misschien nog wel een erger vergrijp dan tegen mensen.

Hoe gaat een verbod op het houden van dieren helpen om deze zieke geesten te stoppen, het is ondenkbaar dat al deze mensen elke maand een controle krijgen. Hierdoor is de handhaafbaarheid van dit voorstel nagenoeg nul.

Een verbod in combinatie met een gevangenisstraf zou hier een mooi alternatief zijn.

Mijn advies aan de minister, u heeft een goede zaak te pakken maar nu even dat stapje extra om dierenleed te voorkomen.

Heb jij een ander idee hoe we dierenmishandeling kunnen voorkomen? Laat het horen in de comments.

Laten we samen dit probleem oplossen.  Voor elke comment op dit bericht doe ik een donatie aan de dierenbescherming.

Ook een donatie doen? Hier is een link doneer

*Voor de duidelijkheid ik heb geen connectie met de dierenbescherming en wordt niet betaald voor dit bericht of eventuele donaties, begin volgende week een update hierover.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *