Vanaf vandaag is het verboden om met de stint de openbare weg op te gaan. Allemaal hebben we het verschrikkelijke drama uit Oss meegekregen. Het lijkt mij daarom terecht dat de stint verboden is. Wat ik mij wel afvraag is waarom pas “de put dempen als het kalf verdronken is”, had dit niet voorkomen kunnen worden?

Er zijn verschillende beroepen waarbij je machines opereert in een zakelijke omgeving, neem heftruckchauffeur of vrachtwagenchauffeur. Wij moeten er toch niet aan denken dat deze mensen hun werk doen zonder dat hier enige voor van opleiding voor gevolgd is.

Nee deze mensen zijn allemaal in het bezit van een certificaat of een rijbewijs / opleiding.

Waarom is dit dan niet het geval voor een karretje waarmee wij 4-6 kinderen vervoeren. Nogmaals het idee hierachter is dat dit zakelijk gebeurd, het is niet een moeder met de bakfiets die zelf 3 kinderen vervoerd. Wij betalen de opvang geld om te zorgen voor onze kinderen, daarvoor mag je verwachten dat er alles aan gedaan wordt om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren.

Mijn voorstel is het volgende:

Alle personen die een machine in een zakelijke omgeving gebruiken (er geld mee verdienen), dienen hiervoor een certificaat te hebben. Uiteraard zijn er overkoepelende opleidingen waar het gebruik van de machines in naar voeren komt. Zoals een bouwvakker die tijdens de opleiding al een boormachine heeft gebruikt. Als deze geen diploma heeft zal hiervoor een certificaat gehaald moeten worden.

Hiermee voorkomen wij dat er ongeschoold personeel zomaar machines opereerd op de werkvloer.

Wat denken jullie is dit een maatregel die haalbaar is of sla ik hier de plank compleet mis. Laat het horen in de comments.

 

Note:

Let wel, het is een verschrikkelijk drama wat gebeurd is en daar wil ik niets aan af doen. Ik wil met jullie kijken wat de mogelijkheden zijn om dit in de toekomst te voorkomen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *