Geen vleugels meer door een rode stier voor onze jeugd

Al een aantal jaren krijgen we af en aan de discussie of energiedrankjes wel of niet moeten worden verboden. Sommige supermarkten gaan nu geen Redbull en andere troep meer verkopen aan kinderen onder de 14. Dit lijkt mij een terechte beslissing, waar ik vroeger een pakje schoolmelk kreeg tijdens het overblijven, krijg je tegenwoordig een Bullit, Redbull of Monster met een zak winegums (erg lekker trouwens).

Hoe fijn zou het zijn als rolmodellen die nu ingezet worden door deze fabrikanten, Spa gingen promoten. Of ze met een reclame zouden komen waarin een bekende autocoureur lekker een glas chaudfontaine drinkt. Water als cool en hip product, daar zou de wereld beter van worden.

Zijn die energiedrankjes dan echt zo slecht?

Volgens mij valt het wel mee met hoe slecht de drankjes opzich zijn, het probleem zit hem in veelvuldig gebruik. Iemand die 6 koppen koffie in een ochtend drinkt zal daar meestal ook wat last van hebben. Wel is het ene drankje sterker dan het andere, je kan zonder problemen 4 koppen koffie aan cafeine binnen krijgen door 1 blik monster. Hier wil je je 12 jarige brugpieper natuurlijk niet aan blootstellen. Die rent gelijk 26 rondjes door de aula.

En nu?

Het lijkt mij enorm verstandig om de energiedrankjes te houden waar ze horen, in een discotheek of kroeg gemixt met wodka. Daar zijn ze van nu, lekker de hele nacht door stampen op meer cafeïne dan je lichaam aan kan. Heerlijk!

Heb jij ook zo’n hekel aan Monster of is dit betutteling van de overheid? Laat het horen in de comments of op Facebook!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *