dividendbelasting geen deal

De kogel is door de kerk, Unilever heeft op haar aandeelhoudersvergadering besloten dat het hoofdkantoor niet verhuist van Londen naar Rotterdam. Dit wil zeggen dat het grootste argument voor de afschaffing van de dividendbelasting is weggevallen.

Een van de speerpunten van dit plan was bedrijven als Unilever naar Nederland te halen, met het wegvallen van dit bedrijf lijkt het draagvlak voor het doorzetten van de dividendbelasting bijzonder klein. Het Kabinet heeft nu twee mogelijkheden:

  1. Stug volhouden dat het een goed plan is en de dividendbelasting afschaffen
  2. Unilever de schuld geven van alles en zich terugtrekken uit de deal.

Mogelijk dat hiermee ook een enorme crisis in den Haag bezworen kan worden omdat het Kabinet nu een waardige uitweg heeft gevonden, Unilever kan als zondebok gebruikt worden.

Mocht het Kabinet besluiten de dividendafschaffing terug te draaien komt er ineens een enorm bedrag beschikbaar op de begroting. Het is de komende maanden interessant te zien waar dit geld aan uitgegeven gaat worden. Persoonlijk zou ik graag zien dat het geld via lastenverlichting terug gaat naar de Nederlandse burger. In tijden waarin het financieel voor de wind gaat mag de burger nog nets iets meer mee profiteren.

Voor de middenklasse, (die er volgend jaar al op vooruit gaat) lijkt een goede investering. Deze klasse van extra geld voorzien is altijd een slimme zet gebleken. Geld wordt wordt weer uitgegeven in de economie door de aanschaf van duurdere elektronica en auto’s.

De middenklasse is de motor van de Nederlandse economie, en levert ook rendement op. Geld steken in uitkeringen of de laagste klasse levert qua rendement niets op en is daarom minder interessant voor de langere termijn.

Wat vind jij dat het Kabinet moet doen, afschaffen of doorzetten? En waar zou het vrijgekomen geld aan moeten worden uitgegeven, laat het weten in de comments.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *