Frans Timmermans

Frans Timmermans is volgens vele bronnen de aangewezen kandidaat om het lijsttrekkerschap van de PVDA in het Europees parlement over te nemen. Daarnaast aast onze Frans op een prominente plek die nu door Jean-Claude Juncker wordt ingenomen. Namelijk voorzitter van de Europese Commissie. Het is niet ondenkbaar dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren. Frans Timmermans is een zeer bekent figuur in Europa en verschillende linkse politieke partijen zijn zeer lovend over hem.

Frans Timmermans verzet zich al jaren tegen antisemitisme en antizionisme, hij noemde moslim extremisme de bron van antizionisme. Hierin vind hij op zowel links als rechts bijval. Of hij daadwerkelijk een verschil kan maken op dit vlak valt te bezien maar een positie als “Voorzitter van de Europese Commissie” helpt daar wel bij.

Het meest bekent in Nederland is Frans vanwege zijn betrokkenheid bij het Mh17 onderzoek. Met zijn speech in de VN Veiligheidsraad heeft hij vele mensen weten te raken en directe invloed in Nederland gewonnen. Vanaf dat moment werd hij gezien als natuurlijk opvolger van Jean-Claude Juncker.

Uiteraard zullen wij vanuit Nederland hem scherp in de gaten houden en volgen welke invloed hij weet uit te oefenen.

Wat vind jij moeten we Frans Timmermans succes wensen of is dit slecht voor Nederland en Europa? Laat het horen in de comments.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *