Prinsjesdag_2018

Laat de centjes maar rollen

Met Prinsjesdag achter de rug kunnen we eens rustig de balans opmaken. Na het doornemen van verschillende stuken op o.a. Nu.nl en het FD kunnen we concluderen dat wij allemaal ietsjes rijker gaan worden. Veel van deze vooruitgang zit erin dat mensen makkelijker een baan kunnen vinden en dus een salaris krijgen i.p.v. een uitkering.

Waarom staat dan toch altijd Facebook vol met verhalen over dat alleen de rijken rijker worden? Klopt dit eigenlijk wel?

Wie zijn de winnaars?

Jan Modaal gaat er in verhouding het meest op vooruit, dit lijkt mij compleet terecht aangezien dat toch de groep is die de Nederlandse economie draaiende houdt. Dit is de groep die elke mei bij de Mediamarkt staat voor de vakantiegeld dagen, lekker je zuur verdiende centjes uitgeven. En de kerstdagen zijn een stuk minder leuk zonder dat Jan zijn centjes uitgeeft, die Playstations en Baby Born troep moet ook verkocht worden.  Ook twee verdieners zonder kinderen en onze Quote 500 super sterren worden er ook niet slechter van.

Wie hebben er pech?

Het is zo dat alle inkomens gaan stijgen, alleen de laagste inkomen stijgen relatief minder hard. Dit is altijd fantastisch materiaal om koppen mee te maken “VVD steelt van de armen en maakt de rijken rijker” etc. je kent ze wel. Nog altijd komt daar zo’n 1,1% bij en dat voor niet werken, toch niet slecht.
Blijkbaar kan je vanaf de bank toch een voldoende scoren.

Onder deze groep vallen mensen zonder baan en alleenstaande ouders zonder baan. Het is natuurlijk lastig als je geen werk hebt, alleen het zegt het al “GEEN WERK” dus dan verdien je ook minder. Wij wonen al in een fantastisch land, in het grootste 3e wereld land ter wereld the United States of America krijg je welgeteld €0.00 als je geen werk hebt. Dat je hier niet dood gaat van de honger is absolute welvaart.

Conclusie

Iedereen gaat er volgend jaar op vooruit, de een iets meer dan de ander. Maar de grootste groep is de groep waarvan ik denk dat die het verdiend (hoor ik trouwens niet bij), Jan Modaal, die kerel heeft het al jaren enorm zwaar en het valt niet mee om met €30k per jaar te moeten rondkomen. Jan heeft al jaren enorme problemen:

  • je mag niet huren want je verdiend te veel
  • je mag wel kopen maar je krijgt een hypotheek van €120.000 misschien is er ergens nog een garagebox te koop

Ik zeg Jan gefeliciteerd en koop met kerst maar een mooi kado, je hebt het verdiend.

 

Denk jij toch dat een andere groep het meer verdiend? Laat het horen in de comments hieronder of op Facebook.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *