Schaarste_op_woningmarkt

Volgens onderzoek van de volkskrant is er slechts 1 gemeente in Nederland die beleid heeft aangepast

Sinds vorig jaar zijn gemeente niet meer verplicht statushouders voorrang te geven op de huizenmarkt. Op de overbevolkte sociale huurmarkt is het sowieso dringen vanjewelste. Met alle urgentie groepen loopt de wachttijd voor de gemiddelde Nederlander op tot wel 10 jaar!

Ondanks dat de groep asielzoekers niet meer als urgent beschouwd hoeft te worden blijkt dat bijna alle gemeente in Nederland dit nog wel doen.

Huurwoningen

De crisis is voorbij en het zijn hoogtij dagen voor bouwend Nederland, er is geen vakman meer die zonder werk zit.

Hoe fijn is het dan om uit die hele berg nieuwe opdrachten mooie grote nieuwbouw projecten te kiezen. Het is toch fijn om je naam aan een prestigieus ontwerp te verbinden.

Helaas is het zo dat de nieuwbouw van betaalbare huurwoningen hard achterblijft. Volgens dit artikel op Nu.nl blijft de achterstand nog tot zeker 2020 toenemen. Zo blijft er een tekort niet alleen voor nieuwe Nederlanders met een verblijfstatus maar ook voor studenten en starters. Dit terwijl er een enorme markt open ligt voor betaalbare huurwoningen, deze zullen nooit leeg staan en daarom een prima rendement opleveren.

Of in grote getallen kubus woningen uit de grond stampen, deze zijn voor een groot deel van deze groep een mooi start alternatief.

Advies

Mijn advies is om direct in de onderstaande woningen te investeren om het eerste acute probleem weg te nemen:

  • Kubus woningen
  • Omgebouwde zeecontainers
  • Starter flats
  • 3d printen van woningen (deze technologie is zeer dichtbij en kan met wat druk beschikbaar komen)

Nederland kan prima 100.000 van deze woningen gebruiken en die het is echt niet nodig die allemaal in Amsterdam te plaatsen, er zijn veel mooie plekken in Nederland die prima geschikt zijn voor bebouwing.

Heb jij alternatieven om het huizen tekort op te lossen of heb je hier zelf last van? Laat een reactie achter!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *