De FBI heeft met behulp van gezichtsherkenning software de telefoon van een verdachte geunlocked. Ondanks dat ik het fantastisch vindt dat een pedofiel de komende jaren achter de tralies zit roept dit wel wat vragen op.

Mogen authoriteiten zomaar in je telefoon of laptop kijken?

Ik denk dat iedere verdachte van een zeer ernstig vergrijp zijn rechten op privacy verliest en daarmee ook het recht om een telefoon of laptop privé te houden, het is alleen lastig in te schatten of je de juiste persoon hebt. En hoe voorkom je misbruik.

Een code is niet zomaar te raden en beschermt je telefoon, daarnaast mag er niet van je gevraagd worden dingen te doen die jezelf beschuldigen. Dus dat lijkt hier de meest slimme manier. Aan de andere kant, als je zaken te verbergen hebt gebruik dan geen gezichtsherkenning.

En als je de iPhone open hebt, heb je dan ook toegang tot beveiligde apps? Zijn mijn picture vault foto’s nog wel veilig?

Zelf ben ik van mening dat het mogelijk moet zijn om bepaalde zaken privé te houden, ik schrijf regelmatig zaken die zonder uitleg van mijn kant verkeert geïnterpreteerd kunnen worden. Daarnaast is een overheid die controleert goed maar wanneer komt onze privacy echt in het geding.

Mijn telefoon heeft in ieder geval nog een code, dus die is veilig.  Wat denken jullie, mogen autoriteiten zomaar toegang tot je telefoon als ze je verdenken? Of is er nog iets al privé?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *