Uitkerings Fraude arbeidsmigratie

Ultieme verzorgingsstaat, zelfs geld als je het niet verdiend

Nederland is een echte verzorgingsstaat, mensen klagen regelmatig maar er zijn weinig landen in de wereld waar er altijd voor je gezorgd wordt. Niemand die een vaste woon en verblijfplaats heeft (enige vereiste) hoeft dood te gaan van de honger.

Dat de verzorgingsstaat ook een nadeel is blijkt wel uit dit artikel op de telegraaf, als je je baan opzegt heb je in Nederland geen recht op een uitkering. Je hebt immers er zelf voor gekozen geen baan te hebben. Nu wordt dat alleen niet gecontroleerd, je kan dus gewoon ontslag nemen naar het UWV gaan en een uitkering aanvragen. Van de 1000 aanvragen die gedaan worden krijgen ongeveer 700 mensen een uitkering, terecht of niet.

Vooral oostblokkers maken hier gebruik van

Het is toch fijn dat je een half jaar in Nederland komt werken, ontslag neemt (je gaat naar huis) en vlak voor je vertrekt nog even een uitkering aanvragen. In de Oekraïne en Polen is het natuurlijk niet makkelijk als je geen uitkering hebt. Je zou denken dit is uit de lucht gegrepen maar dit is wel wat gebeurd. Personeel uit oost Europa wat even asperges komt steken in Nederland en daarna doodleuk een uitkering krijgt als bedankje.

 

Helaas is het niet de eerste keer dat gratis geld overmaakt naar mensen die dit niet verdienen, in 2013 kwam een grootschalige fraude met uitkeringen en subsidies aan het licht. Bulgaren kregen op grote schaal uitkeringen en subsidies voor mensen die niet ingeschreven waren in Nederland.

Daarnaast is er de discussie over Turkse en Marokkaanse gezinnen die bijstand aanvragen vanuit hun thuisland. Deze uitkering wordt verstrekt en mag van de betreffende landen niet gecontroleerd worden.

Wellicht wordt het tijd om beter te gaan controleren waar wij ons geld aan besteden, natuurlijk gaat dit ten koste van goedwillende mensen. (extra controles etc.) Het kan en mag toch niet zo zijn dat wij zomaar grote bedragen geld geven aan mensen die hier totaal geen recht op hebben.

 

Heb jij een idee hoe we meer zicht op de uitkeringen en subsidies kunnen krijgen? Laat een bericht achter in de comments.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *