Met de komst van Donald Trump is een einde gekomen aan het schoothondjes gedrag van Europa

De afgelopen decennia heeft Europa als een goed getrainde hond achter de Verenigde Staten aangelopen. Door dit meelopen zijn wij verwikkeld geraakt in zaken die we niet moeten willen:

  • Oorlog in Irak
  • Oorlog in Afghanistan
  • Oorlog in Libië

Verdragen die niet in het voordeel van Europa zijn en enorme bescherming van Amerikaanse bedrijven omdat Europa geen vuist durft te maken.

En toen kwam Trump…

Met de komst van Donald Trump is alles anders geworden, Donald Trump geeft alleen om binnenland politiek en heeft er daarom geen enkele moeite mee Europa, Rusland of China te schofferen. In mijn ogen is dit het grootste nalatenschap van President Trump.

Hij kiest ervoor om structureel de relatie met Europa te verslechteren, via een handelsoorlog of door openlijk te twijfelen aan het nut van de Verenigde Naties. 

Dit heeft het volgende als gevolg:

  • Europa gaat meer een eigen koers volgen in Militair beleid
  • Handels overeenkomsten met China en Rusland worden belangrijker
  • In / Export van Amerikaanse producten wordt afgebouwd.
  • Amerikaanse bedrijven krijgen minder invloed binnen Europa

Het beleid van President Trump heeft als gevolg dat het kleine jongetje Europa een volwassen man wordt die zelfstandig gaat opereren in de wereld. De politieke invloed van Europa neemt toe, de handelsbelangen richting Azië nemen toe.

Europa wordt meer en meer een wereld speler die serieus genomen wordt.

 

Wat mij betreft zijn we nu klaar voor de laatste stap die ons direct meer macht geeft. Wij geven als Europa zijnde meer geld uit aan defensie dan bijvoorbeeld Rusland, maar omdat wij dit voor elke lidstaat apart doen zijn wij minder effectief.

Mijn voorstel is: 1 militaire macht voor Europa. Geen individuele lidstaten meer die materiaal of wapens kopen. Dit gaan we doen als 1 land namelijk de Verenigde Staten van Europa. De dominante wereldspeler Europa is bijna terug op het speelveld.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *