Pepernoten in de winkel, dat wil maar 1 ding zeggen: de Zwarte pieten discussie is er weer!

 

Nederland hou je vast, een van de heetste hangijzers van de Nederlandse samenleving is weer terug, de zwarte Pieten discussie. Vorig jaar ging het compleet mis in Nederland met een verijdelde aanslag op Sinterklaas als diepte punt. Wordt de Piet dit jaar “gewoon zwart” of toch nog een andere vorm.

We hebben de onderstaande “proef” pieten al gehad:

  • Regenboog Piet
  • Piet met roetvegen
  • Witte Piet
  • Geen Piet

 

Nederland en slavernij

1 ding is zeker Nederland worstelt als maatschappij met het slavernij verleden, ondanks dat slavernij 150 jaar geleden is afgeschaft in Nederland (1863) zijn er vandaag de dag nog altijd mensen die daar hinder van denken te ondervinden.

Voor mij is het duidelijk dat NIEMAND die nu leeft schuld heeft aan de slavernij of er directe nadelige gevolgen van ondervind. Iedereen die vandaag leeft is verantwoordelijk voor zijn eigen leven en eigen acties en kan dit niet afschuiven of iets wat 150 jaar gelden is gebeurd. Hierbij wil ik wel de kanttekening maken dat racisme nog een levensgroot probleem is, maar dat staat hier buiten.

Nu krijg ik waarschijnlijk heel links extremistisch Nederland over mij heen, maar wellicht zien die ook wel dat ik een punt heb.

Het lijkt mij verstandig om met Zwarte Piet afstand te nemen van het laatste stuk uit ons slavernij verleden, laten we kiezen voor een oplossing die iedereen kan waarderen en daarna doorgaan met ons leven.

Oplossing

Wij zitten momenteel met een probleem dat kinderen de hele maand november her en der hun schoen mogen zetten en niet zeker weten of er iets in zit de volgende dag. Dit door een enorm inefficiënte levering van de zwarte Piet. De Sint is verantwoordelijk voor het aansturen dus die zal flink moeten ingrijpen.

Om twee vliegen in 1 klap te slaan en een einde te maken aan de zwarte pieten discussie stel ik het volgende voor. Alle zwarte Pieten afschaffen, er zal geen zwarte Piet meer werken bij het concern Sinterklaas. In plaats daarvan nemen wij witte Pieten aan.

Laten we eerlijk zijn Piet is een naam voor een blanke man

Hiermee lossen we twee problemen op:

  1. De inefficiënte levering naar de schoenen van de kinderen, die weten voortaan exact op wel tijdstip er wat lekkers in de schoen geplaatst wordt via een GPS Tracking systeem
  2. Mensen met een Afrikaanse afkomst voelen zich niet meer beledigd door de zwarte Piet

Conclusie

Witte Pieten zijn niet alleen veel natuurlijker ze lossen alle problemen op waar wij al jaren mee worstelen. Ben jij het met mij eens dat de het tijd wordt voor de witte Piet laat dan een bericht achter.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *