Gebrek_aan_respect_voor_Onze_maatschappij

Middelvinger naar politie blijkbaar geen probleem

Vorige week kwam de Gelderlander met een opmerkelijk verhaal, een jonge man (J.) uit Arnhem is opgepakt voor het opsteken van zijn middelvinger naar een politie auto / agent. De man in kwestie is van Afghaanse afkomst en heeft nog geen definitieve verblijfsstatus. Om in aanmerking te komen voor Nederlanderschap moet iemand van redelijk onbesproken gedrag zijn. Dit wil zeggen geen veroordelingen en geen boetes hoger dan €1000.- (totaal).

J. was eerder al veroordeeld voor belediging van een ambtenaar in functie. Ondanks het herhaaldelijk misdragen van de heer J. is het blijkbaar niet voldoende een rechter te overtuigen om een passende straf op te leggen. J. krijgt €350 boete en geen taakstraf, hierdoor blijft hij onder de €1000.- en zonder taakstraf staat niets de man in de weg om zijn Nationaliteit naar Nederlandse te veranderen.

Wat mag je verwachten van nieuwe Nederlanders?

Ik ben van mening dat “nieuwe” Nederlanders van onbesproken gedrag moeten zijn. Misdragingen die leiden tot een veroordeling of boete hoger dan €350 resulteert in een afwijzing en uitwijzing. Helaas is dit in Nederland nog niet goed geregeld waardoor cirmineel gedrag van “nieuwe” bewoners nog vaak orde van de dag is.

Van iedereen wordt verwacht dat je je aan de wet houdt, dit mag je dus ook van nieuwe Nederlanders verwachten. Het is een keuze om naar Nederland te komen, hier zitten echter wel verplichtingen aan zoals je gedragen zoals wij in onze samenleving verlangen. Iedereen die hier niet aan kan / wil voldoen staat het vrij om een ander land te vinden wat bereid is ze op te nemen. Of uiteraard terug naar het land van herkomst, je zou in sommige gevallen wat meer dankbaarheid verwachten.

Vind jij dat er strengere eisen moeten komen op het verkrijgen van een Nederlandspaspoort? Of zijn de huidige regels niet soepel genoeg? Laat het weten in de comments.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *