A7 proces, wat is er ook alweer gebeurd?

Vandaag begint in Friesland het zogenoemde A7 proces, een groep van 34 mensen staat in Leeuwarden voor de rechter.  Deze rechtszaak is naar aanleiding van de blokkade van de snelweg A7 bij Dokkum vorig jaar. Drie bussen vol met tegenstanders van Zwarte Piet waren vanuit Amsterdam onderweg naar Dokkum om te “protesteren”. De aktie van de 34 friezen heeft ervoor gezorgd dat deze mensen de inhuldiging en het kinderfeest niet konden verstoren.

Naast het blokkeren van de snelweg staan enige van deze mensen ook terecht voor opruiing omdat ze een oproep op Facebook hebben gezet de snelweg te blokkeren. Vroeger hoorde ik altijd, “als iemand zegt spring in de sloot” dan doe je dat toch ook niet. Blijkbaar is dat tegenwoordig al voldoende om voor de rechter te komen.

Wat ik mij enorm afvraag is, hoe kan het dat met 3 bussen naar een plek gaan die voor je verboden is “Burgemeester verbied zwarte pieten protest” niet strafbaar is maar het tegenhouden van deze bussen wel? Ik neem aan dat daar ook het recht zal zegevieren.

Discussie verhard

Net als vorig jaar is de zwarte pieten discussie in volle gang, het valt mij op dat de discussie inhoudelijk uitgeput is en misschien wel daardoor verhard. Het is niet meer genoeg om te zeggen waarom je voor of tegen bent en dus gaan we het op de persoon spelen. Dit is begrijpelijk maar dat doet wel af aan de onderliggende gedachte van de discussie, namelijk beschermen Nederlands gedachtegoed.

Laten we hopen dat links extremisten dit jaar het niet op Sinterklaas gemunt hebben, honderden jaren brengt deze man al cadeautjes naar de kinderen in Nederland. Zou toch wat zijn als hij dit linkse tuig niet overleefd.

De AIVD schreef eerder deze vorige week al in een rapport dat links extremisme meer bereid is tot geweld. Laten we allemaal hopen op een stille en heilige nacht, zonder links geweld.

Wat vind jij van het proces, wordt er recht gedaan? Laat het horen in de comments.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *