De rechtzaak blokkade A7 is in volle gang. Hierin is wel iets heel opvallends, in plaats van het te lasten leggen van het blokkeren van een snelweg gaat het nu om een veel groter punt. Het blokkeren van de vrijheid van meningsuiting en vrijheid tot protest.

Het Openbaar Ministerie geeft aan dat “door middel van strafbare feiten de vrijheids van meningsuiting is beperkt”. Hiermee wordt de daad dermate veel groter en kan de straf voor de aktievoerders hoger oplopen.

Daad stellen

Het lijkt erop dat het OM een voorbeeld wil stellen en de aktievoerders hiervan de dupe gaan worden. In vele andere zaken is de publieke veroordeling al voldoende voor een rechter om te besluiten tot een geldboete of taakstraf. De vraag is levensgroot of dat in dit geval ook zo zal zijn.

Digitale bewijsvoering

Dat we momenteel in 2018 leven en dat ons leven zich digitaal afspeelt blijkt ook wel uit het onderzoek van het OM. Bewijzen bestaan veelal uit filmmateriaal en app berichten die gevonden zijn op de telefoons van verdachten. Steeds harder wordt duidelijk hoe het beschermen van je digitale gegevens van levensbelang kan zijn. Neem geen genoegen met een eenvoudige pincode en stel nooit je telefoon ter beschikking.

Ik wens alle aktievoerders enorm veel sterkte en succes, hopelijk zal het recht zegevieren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *